Despre Vin
Istoria vinului începe în urmă cu mii de ani și se găsește în strânsă legătură cu istoria agriculturii, bucătăriei, civilizației și chiar a umanității. În Europa dovezi ale producției de vin au fost descoperite de arheologi în siturile arheologice din nordul Grecie (Macedonia), datând de aproape 6500 ani. Aceste locații conțin, de asemenea dovezi ale celor mai vechi resturi de struguri zdrobiți din lume.
România are una dintre cele mai vechi tradiții în vinificație din lume, datand de aproape 6000 ani. Datorită verii fierbinți și uscate, pământul românesc să dovedit a fi de prolific podgoriilor de struguri. Încă din timpurile medievale, vinul a fost băutură alcoolica tradițională a românilor.
Vinul, acest
"copil teribil" obținut
din relația viței de vie cu soarele
este o adevărată binecuvântare a naturii. Prin multitudinea componentelor și a numeroaselor sale
principii nutritive, existente într-o armonioasă cumpănire, vinul, consumat rațional, este o sursă de
energie, care poate conferi omului bună dispoziție, încantare, intelepniciune și extaz. Un strop de
vin poate constitui un strop de viață
adevărată ce poate amplifică bucuria de a trăi.
Această licoare
sublimă își
are contribtia să la dezvoltarea civilizației
și a progresului, fiind
un bun stimulent pentru cultură și
un apreciat însoțitor
al existenței
umane.
Prof. Dr. Mircea Leonte
Strugurii sunt
un rod al soarelui, iar plantarea și
îngrijirea viței
de vie sunt odihnă și
plăcerile batranetei mele, care nu mă mai sătura de atâta desfătare. Cicero
În Egip, vinul era considerat o băutură
divină oferită de zeul Osiris, fiind caracterizat ca un medicament și o băutură fermecată
de dragoste iar Talmudul ( Cartea sfântă a evreilor) îl consideră cel mai
eficace dintre medicamente
Petronius spunea
că vinul este viață
iar Euripide îl consideră un leac pentru cei ce muncesc mult.
March 18, 1976
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu